Συχνές απορίες – FAQ

Πως κάνω απομακρυσμένη όπλιση ή αφόπλιση στον Digiflex Icon

Για την όπλιση του vision icon δεν απαιτείται απαραίτητα η κάρτα φωνής απλά γίνεται χωρίς να ακούτε από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου την επιβεβαίωση.
Για να οπλίσετε απομακρυσμένα το σύστημα σας :


– Καλείτε το τηλέφωνο του χώρου σας και μόλις απαντήσει ο συναγερμός σας πατάτε το κωδικό σας και τη δίεση (#)


– Στη συνέχεια για να οπλίσετε πατάτε 111# ή για να αφοπλίσετε πατάτε 112#

Αν κάποιος κόψει το καλώδιο του τηλεφώνου μου ή αν δεν έχω σταθερή γραμμή , μπορεί να γίνει επιτυχώς η επικοινωνία με το Κέντρο Ληψης Σημάτων ;

Αν το παροχικό καλώδιο της τηλεφωνίας του χώρου σας είναι σε προσβάσιμο σημείο και υπάρχει φόβος βανδαλισμού ο συναγερμός μπορεί να συνδεθεί με μονάδα κινητής τηλεφωνίας (FCT) για να ειδοποιήσει το Κ.Λ.Σ ακόμη και χωρίς σταθερό τηλέφωνο. Θα υπάρχει όμως επιβάρυνση αφού η κλήση θα γίνεται με μονάδα κινητής τηλεφωνίας. Επικοινωνήστε με το τμήμα πωλήσεων για να ενημερωθείτε για το κόστος αγοράς και εγκατάστασης ενος FCT.

Τι γίνεται αν κάποιος καλύψει τη σειρήνα με αφρό ;

Μόλις γίνει η παραβίαση ενός χώρου ένας ολοκληρωμένος συναγερμός εκτός από την ενεργοποίηση της σειρήνας καλεί το 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων (ΚΛΣ) . Έτσι ακόμη και αν η σειρήνα καλυφτεί εξωτερικά – μειώνοντας ουσιαστικά τον ήχο της , το κέντρο λήψης σημάτων έχει ήδη ειδοποιηθεί . Το εκπαιδευμένο προσωπικού του Σταθμού θα επιλέξει αναλόγως με τα σήματα που λαμβάνει να καλέσει τα άτομα στα τηλέφωνα επικοινωνίας που έχει δώσει ο πελάτης κατα την εγκατάσταση . Παράλληλα αναλόγως της περιστάσεως θα καλέσει την αστυνομία ή και την πυροσβεστική.

Η επιλογή της υπηρεσίας του ΚΛΣ είναι προαιρετική .Κοστίζει 10€/μήνα με ετήσια προεξόφληση κατά την εγκατάσταση. (120€ ετησίως)

Τι γίνεται αν κάποιος κόψει το καλώδιο ;

Με το κόψιμο του καλωδίου ενεργοποιείται αυτομάτως ο συναγερμός.

Γιατί να μην επιλέξω ένα φθηνό συναγερμό των 200-300 € ;

α. Αποφεύγεται να επιλέγετε ένα σύστημα ασφαλείας που δεν είναι επώνυμο – για να υπάρχει δυνατότητα επισκευής αν χρειαστεί στο μέλλον .Το “after sales” πρέπει να μας ενδιαφέρει πάρα πολύ διότι ένας συναγερμός με χαλασμένο πληκτρολόγιο, εφόσον δεν μπορεί να αντικατασταθεί – επισκευαστεί – είναι ένας άχρηστος συναγερμός.


β. Πρέπει να γνωρίζουμε τη χώρα προέλευσης του για να αποφύγουμε φθηνή ποιότητα υλικών (Κινα , Ταιβάν , Τουρκία , Ινδία ). Η φθηνή ποιότητα υλικών είναι ο κύριος λόγος που ενεργοποιούνται οι συναγερμοί χωρίς λόγο. (ψευτοσυναγερμοί)


γ. Οι σύγχρονοι συναγερμοί μπορούν πλέον να οπλίσουν αυτόματα περιμετρικά ή ολικά την οικία μας χωρίς τις πολύπλοκες διαδικασίες του παρελθόντος. με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού. Αναλόγως αν φύγουμε ή μείνουμε στο σπίτι απενεργοποιούν αυτόματα τα ραντάρ.


δ. Η εργασία και ο χρόνος τοποθέτησης των παγίδων ενός συναγερμού επηρεάζει αρκετά τη τελική τιμή . Ο σοφός μας λαός λέει : “Ότι πληρώσεις – παίρνεις .” Σε μια καινούρια οικία οι παγίδες πρέπει να τοποθετούνται χωνευτές κάνοντας το σύστημα απαραβίαστο και διατηρώντας τη καλαισθησία των νέων μας αλουμινίων.

Έχω κατοικίδια , μπορώ να τοποθετήσω συναγερμό ;

Αναλόγως τα κιλά του κατοικίδιου που έχετε υπάρχουν ραντάρ που παραβλέπουν την κίνηση τους.

Μέσα στο σπίτι υπάρχουν μικρά παιδιά ή και ηλικιωμένοι .Θα μπορούν να τον χειρίζονται ;

Ο συναγερμός είναι δυνατόν να οπλιστεί από οποιονδήποτε μπορεί να πιέζει παρατεταμένα ένα κουμπί στο πληκτρολόγιο, από ένα μικρό παιδί μέχρι έναν ηλικιωμένο. Είναι τόσο απλουστευμένη η ενεργοποίηση του συναγερμού ώστε όλα τα μέλη της οικογενείας να τον ενεργοποιούν στο μεγαλύτερο δυνατό διάστημα της ημέρας

Το σπίτι μου δεν έχει καλωδίωση για συναγερμό. Τι μπορώ να κάνω ;

Μπορεί να γίνει καλωδίωση και μπορεί να χρησιμοποιηθούν ασύρματες συσκευές.


α. Η καλωδίωση τοποθετείται κολλητά στο σοβατεπί και το καλώδιο δε ξεπερνά το πάχος των 5 χιλιοστών. Το κόστος της εργασίας σε μια οικία 100τμ κυμαίνεται στα 200€ (συμπεριλαμβανομένου του καλωδίου.).


β. Η ασύρματη λύση δε χρειάζεται καλωδίωση έχει όμως αυξημένο κόστος. Επικοινωνήστε με το τμήμα πωλήσεων για να ενημερωθείτε για το κόστος αγορας και εγκατάστασης ενος ασύρματου συναγερμού.

Σε ποιο στάδιο της κατασκευής / ανακατασκευής μιας κατοικίας πρέπει να τοποθετηθεί ένας συναγερμός;

Οι εργασίες καλωδίωσης – τοποθέτησης των παγίδων στα κουφώματα μιας οικίας πρέπει να γίνουν πριν βαφτεί το σπίτι.  Ο υπόλοιπος συναγερμός τοποθετείται μετά το τέλος όλων των εργασιών και αφού το σπίτι ηλεκτροδοτηθεί.

Πρέπει να προστατέψω και τα παράθυρα; Μόνο τα ραντάρ δεν αρκούν ;

Το σύστημα ασφαλείας πρέπει να τοποθετείται για να προστατέψει κυρίως τα μελη της οικογενείας μας όταν είναι εντός της οικίας. Aν τοποθετηθούν μόνο ραντάρ, ο συναγερμός δε μπορει να ενεργοποιηθεί ενώ εμείς κοιμόμαστε/ είμαστε εντός της οικίας, αφού με τη παραμικρή μας κίνηση θα χτυπούσε η σειρήνα. Έτσι τοποθετώντας παγίδες στα παράθυρα καλύπτουμε το αθέμιτο άνοιγμα τους.

Τι περιλαμβάνεται σε ένα σύγχρονο συναγερμό ;

Ένας σύγχρονος συναγερμός αποτελείται από :

 


-Κύρια μονάδα συναγερμού


Είναι η “καρδιά” του συναγερμού και είναι το σημείο που καταλήγουν όλες οι καλωδιώσεις.

-Πληκτρολόγιο


Ψηφιακό με ένδειξη στα ελληνικά  ή απλό , είναι το μέσο που οπλίζουμε το συναγερμό. Μας δείχνει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο συναγερμός και αν έχουμε ξεχάσει κάποια πόρτα/παράθυρο ανοιχτό..


-Παγίδες των κουφωμάτων (πόρτες – παράθυρα – ρολά )


Τοποθετούνται σε κάθε κούφωμα για να προστατεύσουν τη παραβίαση του χώρου από το αθέμιτο άνοιγμα του. Οι παγίδες δεν είναι ορατές με τη πρώτη μάτια αφού τοποθετούνται εσωτερικά των αλουμινίων για να μη χαλάνε τη καλαισθησία των αλουμινίων/ξύλινων κουφωμάτων .


-Ρανταρ των χώρων

Τοποθετούνται σε κάθε χώρο που υπάρχει δυνατότητα εξωτερικής απειλής. Ανιχνεύουν τον χώρο με μικροκύματα / αύξηση θερμοκρασίας / υπέρυθρα.


-Αντιθραυστικά


Τοποθετούνται κυρίως στα μαγαζιά και ανιχνεύουν το “σπάσιμο” της βιτρίνας”

-Εξωτερική σειρήνα

Τοποθετείται εξωτερικά στη πρόσοψη της οικίας για να είναι ορατή απο την αστυνομία / γείτονες. Ενεργοποιείται εκτός απο τη διάρρηξη , αν κάποιος της “κοψει” το καλώδιο , την ξηλώσει από το τοίχο , της ανοίξει το καπάκι.

Γιατί να εγκαταστήσω συναγερμό στην οικία μου

Δυστυχώς στην Ελλάδα τοποθετούμε ενα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας αφού κλέψουν εμάς η κάποιο γείτονα/ συγγενικό μας πρόσωπο. ”Θα προτιμήσει τον γείτονα, –  δεν κρατάω σπίτι λεφτά για να με κλέψουν “ λένε πολλοί.    Κι όμως η αυξημένη εγκληματικότητα το τελευταίο καιρό , μας απασχολεί όλους. Περιστατικά που οι ληστές παραβιάζουν οικίες για να ληστέψουν ελάχιστα χρηματικά ποσά, τροφή και φορητές ηλεκτρονικές συσκευές εμφανίζονται όλο και πιο συχνά

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω μπαταρίες στο συναγερμό μου ;

Κάθε 2 χρόνια